Brick House


ByOthers are currently working on the full refurbishment, rear extension and loft conversion of a post-war, red brick house in North London. 

The proposal uses materials contextual to the house and its street; the iconic ‘rustic’ LBC brick used extensively in the post-war period, and the typical clay roof tiles.  









A series of options were explored for the rear extension, beginning with a simple extrusion. The proposed massing wraps the side elevation to form a new entrance to the house, bringing you in to a lobby at the centre of the house. The massing steps back at the garden elevation to form a terrace accessed off the dining room.







Physical models are always a part of the process - here being used to test massing options within the site, and the relationship to the proposed garden studio.









︎    ︎    ︎